Kitoloncolhatják Németországból azokat a tartózkodási engedély nélkülieket, akik a Hamászt éltetik

2023. november 3. – 12:41

Másolás

Vágólapra másolva

Robert Habeck alkancellárja egy videóbeszédében arra figyelmeztetett, hogy a Németországban tapasztalható antiszemita megmozdulásoknak komoly következményeik lesznek.

Habeck szerint muszlimok, szélsőjobboldaliak és szélsőbaloldaliak körében nőttek meg az antiszemita megnyilvánulásuk. Az alkancellár azt mondta, hogy miután Németország vállalta a felelősséget a holokausztért, egyértelmű volt, hogy a zsidók „szabadon és biztonságban élhetnek Németországban, és sosem kell rettegniük, hogy nyíltan megmutassák vallásukat és kultúrájukat. De éppen ez a félelem kezd visszatérni. A zsidó közösségek figyelmeztetik tagjaikat, hogy saját biztonságuk érdekében kerüljenek el bizonyos helyeket. És ez a valóság ma itt, Németországban, majdnem 80 évvel a holokauszt után” – mondta Habeck.

Az alkancellár azt mondta, hogy frankfurti zsidó gyerekek félnek iskolába, edzésekre járni, vagy Dávid-csillagos nyakláncot viselni.

Habeck, kijelentette az izraeli zászlók elégetése tüntetések alatt és a „Hamász terror dicsérete” bűncselekménynek minősül.

„Minden német állampolgárnak, aki ezt teszi, bíróság előtt kell felelnie az ilyen bűncselekményekért. Azok is, akik nem német állampolgárok, szintén kockáztatják a letelepedési státuszukat. Aki még nem rendelkezik tartózkodási engedéllyel, az okot adott a kitoloncolásra.”

(Deutsche Welle)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!