Hezbollah-vezető: Teljes egészében palesztin akció volt az október 7-ei támadás

2023. november 3. – 14:34

Másolás

Vágólapra másolva

Október 7-e óta először szólalt meg a libanoni Hezbollah vezetője, Haszan Naszrallah, aki ugyan gratulált a Hamásznak, de azt is nyilvánvalóvá tette, hogy nekik nincs közük a támadáshoz, és nem nőhet regionálissá a háború.

Naszrallah azzal kezdte beszédét, hogy részvétét fejezte ki a palesztin áldozatok családtagjainak, ugyanakkor gratulált is, hiszen akik harc közben haltak meg, elnyerték a mártíromságot is.

„Kellett egy nagy esemény, amely megrázza a bitorló entitást és támogatóit Washingtonban és Londonban, és ekkor került sor az október 7-i áldott hadműveletre. A nagy al-Aksza Özönvíz hadműveletet 100 százalékban palesztinok határozták meg és hajtották végre. Az abszolút titoktartás biztosította az al-Aksza Özönvíz sikerét október 7-én. Nem zavart minket, hogy a Hamász eltitkolta az október 7-i támadási tervet” – mondta a Hezbollah-vezető, aki a palesztin kormányzatot szélsőségesnek és ostobának nevezte.

Tömegek hallgatták a libanoni fővárosban, Bejrútban a Hezbollah főtitkárának, Hasszan Naszrallahnak tévés beszédét – Fotó: Mohamed Azakir / Reuters
Tömegek hallgatták a libanoni fővárosban, Bejrútban a Hezbollah főtitkárának, Hasszan Naszrallahnak tévés beszédét – Fotó: Mohamed Azakir / Reuters

„Ez a dicsőséges, szeizmikus hadművelet biztonsági, katonai, politikai, diplomáciai és még pszichológiai szempontból is földrengést okozott. Mélyreható stratégiai következményei lesznek” – mondta Naszrallah, aki szerint a támadás rámutatott arra is, hogy mennyire törékeny Izrael.

(via Al Jazeera)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!