Fehér Ház: Az Egyesült Államok erős elrettentő üzenetet küldött Iránnak

2023. október 30. – 15:07

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok azon dolgozik, hogy „erős” elrettentő üzenetet küldjön Iránnak – közölte hétfőn a Fehér Ház.

„Természetesen cselekedni fogunk – ha kell –, hogy továbbra is megvédjük csapatainkat és létesítményeinket. Bebizonyítottuk, hogy ennek érdekében lecsapunk és cselekszünk. És ez egy erős üzenet, amelyet Iránnak el kell fogadnia. Komolyan vesszük ezeket a felelősségeket” – mondta John Kirby, az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács stratégiai kommunikációért felelős koordinátora.

Az Egyesült Államok elrettentő céllal az elmúlt hetekben két repülőgép-hordozó anyahajót is a térségbe küldött. „(…) nemcsak Iránnak, hanem minden szereplőnek azt üzenjük, hogy nagyon komolyan vesszük a nemzetbiztonsági érdekeinket. Meg fogjuk védeni a csapatainkat. És ezt a magunk választotta időben és módon fogjuk megtenni” – mondta a Kirby a CNN-nek.

Ebrahim Raisi iráni elnök vasárnap azt mondta, Izrael „átlépte a vörös vonalat”, és ez „mindenkit cselekvésre kényszeríthet”.

Az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó szerint „fokozottan fennáll a veszélye” annak, hogy az izraeli–Hamász ellentét szélesebb konfliktusba torkollik.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!