Egyre intenzívebben lövi Izrael a Gázai övezetet

2023. október 23. – 07:58

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael katonai szóvivője, Daniel Hagari elmondta, hogy az ország fokozta a légicsapásokat a Gázai övezetben, hogy olyan célpontokat érjen el, amelyek csökkentik a katonákra vonatkozó kockázatot a háború következő szakaszában. Az izraeli tankok és szárazföldi csapatok már a határnál várakoznak a parancsra, hogy megindulhasson a szárazföldi offenzíva is.

Jonathan Conricus, az Izraeli Védelmi Erők szóvivőjétől az ausztrál ABC megkérdezte, hogy elhalasztották-e a szárazföldi támadást, hogy több idő maradjon az izraeli túszok kiszabadítására Gázából. Azt mondta: „azt a választ tudom adni, hogy teljesen felszámoljuk a Hamaszt, és hazahozzuk az embereinket”.

Azt is megkérdezték tőle, hogy elkerülhetetlen-e a katonai invázió. „A cél itt az, hogy a Hamaszt teljesen megfosszuk a katonai képességeiből. Ha ezt meg lehet tenni a levegőből… a csapataink nagyon korlátozott kitettségével és kevesebb kárral a földön, az nagyszerű lenne.”

„Ha a Hamasz kijön a civilek közötti rejtekhelyeiről… és visszaadja túszainkat, mind a 212-t, és feltétel nélkül megadja magát, akkor a háború véget ér. Ha nem teszik, akkor valószínűleg be kell mennünk, és el kell végeznünk a munkát.”

(The Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!