Már több halottja van az Egyesült Királyságban tomboló Babet viharnak, köztük egy idős nő

2023. október 22. – 12:17

Másolás

Vágólapra másolva

A nyolcvanas éveiben járó nőt derbyshire-i lakásban találták élettelenül, halálát valószínűleg az áradások okozták – írja a Sky News.

A brit környezetvédelmi ügynökség először csütörtökön adott ki piros riasztást az extrém időjárás miatt, és a hatóságok arra figyelmeztettek, hogy rendkívüli mértékben, akár öt méterrel is nőhet az Esk folyó vízszintje. A vihar miatt ezután több ezer háztartásban szűnt meg az áramellátás és több mint 400 ház lakóit kellett evakuálni.

Egy 57 éves nő holttestét csütörtök délután találták meg a megáradt Lee folyóban, Glan Esknél, Skócia keleti részén. Egy kidőlő fa pedig az angusi Forfar közelében csapódott egy furgonba, és végzett a benne ülő 56 éves sofőrrel.

A meteorológiai hivatal most új, piros, „életveszélyes” figyelmeztetést adott ki egyes keleti területekre, és súlyos árvízvédelmi figyelmeztetést adtak ki a Derwent folyó körül Derbyshire-ben is. A gyorsan áramló víz jelentős kockázatot jelent a lakókra, valamint komoly fennakadásokat okoz a helyi közösségekben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!