Leukémiát, futball-labdányi méretű tumort is behazudott egy amerikai nő, 14 millió forintnyi összeget csalt ki adományozóktól

2023. október 22. – 22:57

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai Madison Russo a közösségi médiát felhasználva mutatta be, hogy milyen komoly küzdelmet folytat a rákbetegséggel, és a gyógyulása érdekében adományokat is gyűjtött. Aztán kiderült, hogy a 20 éves nőnek nincs sem leukémiája, sem hasnyálmirigyrákja, és futball-labdányi méretű tumor sincs a gerince mellett. A csalást egy kisebb pénzbüntetéssel úszta meg.

Russo körülbelül négyszáz embertől csalt ki kisebb-nagyobb adományokat, így összesen 39 ezer dollárnyi (14 millió forint) bevételre tett szert. A bíróság most ennek az összegnek a visszafizetésére kötelezte, és még egy 1370 dolláros bírságot is meg kell fizetnie. Ezenkívül még egy felfüggesztett, tízéves börtönbüntetést is kapott.

Az ítéltet kihirdető bíró szerint Russo a szenvedéstörténetével megtévesztett családját, barátait, más rákos áldozatokat és jótékonysági szervezeteket is.

A nő terve egy darabig jól működött, de az őt követő egészségügyi szakembereknek szemet szúrt néhány ellentmondás. Valószínűleg ők jelenthették fel, majd a rendőrség bekérte Russo egészségügyi dokumentációját. Ekkor derült ki, hogy a nőnél sosem diagnosztizáltak rákot.

Russo azzal védekezett, hogy csak egy kis figyelmet akart kicsikarni a zűrös családjától, hogy újra összehozza őket, nem az anyagi nyerészkedés motiválta. Russo bocsánatot kért a bíróságtól és áldozataitól, és azt mondta, bárcsak segítséget kért volna a családjával kapcsolatban.

(via Skynews)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!