Agyhalottnak nyilvánították a kómába esett iráni diáklányt, akit aktivisták szerint az erkölcsrendészet bántalmazott

2023. október 22. – 15:46

Másolás

Vágólapra másolva

Az iráni állami média bejelentése szerint agyhalott az a tizenhat éves lány, aki október elején esett kómába – írja az MTI. Armita Geravand feje egy oszlopnak csapódott egy teheráni metrókocsiban, emberi jogi szervezetek szerint pedig az eset azzal összefüggésben történt, hogy a lány vitába keveredett az erkölcsrendészet tagjaival, mert szerintük az nem viselte a kötelező fejkendőt.

Az iráni hatóságok akkor többféle magyarázattal is előálltak, mitől sérülhetett meg a lány: a teheráni metrót üzemeltető cég vezérigazgatója úgy ítélte meg, hogy a lány valószínűleg vérnyomásesés miatt vesztette el az eszméletét, az állami média beszámolója szerint pedig a lány azért ájult el, mert nem reggelizett. Egy kurd jogvédő csoport által közölt fotón az látszott, amelyen Armita Geravand a Fadzsr kórház intenzív osztályán fekszik kómában.

Az iráni vezetés tagadja, hogy a lány sérülését az erkölcsrendészet tagjai okozták. A hatóságok a történtek után néhány nappal őrizetbe vették a diáklány anyját, Sahín Ahmedit is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!