Világélelmezési Program: A gázai lakosságot az éhezés veszélye fenyegeti

2023. október 21. – 15:23

Másolás

Vágólapra másolva

A Világélelmezési Program szerint a maihoz hasonló, Gázába küldött élelmiszer- és segélyszállítmányoknak folyamatosnak kell lenniük ahhoz, hogy az emberek ne haljanak éhen.

Cindy McCain a Sky Newsnak arról beszélt, hogy az ideiglenesen megnyitott rafahi átkelőn keresztül küldött segélyszállítmány „megkönnyebbülést jelentett, de közel sem volt elég”. „Reméljük, hogy nem ez az utolsó konvoj, ami bement” – mondta McCain. Hozzátette, az embereket az éhezés fenyegeti. A mostani szállítmány kb. 40 ezer embernek elég egy hétre.

McCain arról is beszélt, hogy katasztrofális a helyzet Gázában, ami a nőket és a gyerekeket sújtja a legjobban. A Gázába küldött teherautók a CNN szerint már gond nélkül visszatértek Egyiptomba, miután leszállították a segélyt. Izrael az Egyesült Államokkal való tárgyalások után egyezett bele abba, hogy engedélyezi a segélynyújtást, de csak Egyiptomon, és nem a saját határain keresztül. António Guterres, az ENSZ főtitkára is nemrég „a szükséges mértékű segélyek folyamatos szállításának” fontosságát hangsúlyozta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!