Palesztin miniszterelnök: Izrael vak támogatása legitimálja a gyilkolást

2023. október 21. – 16:30

Másolás

Vágólapra másolva

Mohammad Shtayyeh, a Palesztin Hatóság miniszterelnök a CNN-nek arról beszélt, hogy nem ítéli el a Hamász október 7-i, Izrael elleni támadását, amely több mint 1400 ember halálát okozta. Shtayyeh szerint „Izrael vakon való támogatása legitimálja a gyilkolást”.

Shtayyeh arról is beszélt, hogy „reméli, az Egyesült Államok nem megy el ebbe az irányba”. Szerinte a palesztin történet nem október 7-én kezdődött, hanem már „75 éve létezik, és mi hangosan és tisztán kiabáltuk, hogy megoldás kell”. A palesztin miniszterelnök továbbmenve arról beszélt, minden olyan civil megölését el kell ítélni, aki „nem érdemli meg a halált”.

Az USA és Izrael eheti hosszas tárgyalásának eredményeképp nyílt meg például a rafahi átkelő a Gázába tartó segélyszállítmányok előtt: a Palesztin Hatóság miniszterelnöke azonban úgy véli, a világ vezetőinek Tel-Avivban tett látogatása „zöld utat adott Izraelnek, hogy folytassa a Gáza elleni támadást”. „A nemzetközi támogatásnak a békét kellene szolgálnia, nem pedig az agressziót” – mondta.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!