Izrael kaphatja meg az eredetileg Ukrajnának szánt tüzérségi lőszereket

2023. október 19. – 21:38

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok azt tervezi, hogy Izraelnek adja az eredetileg Ukrajnának szánt több tízezer darab 155 milliméteres tüzérségi lőszert, írja izraeli forrásokra hivatkozva az Axios. Az amerikai hadsereg részéről nem kommentálták az értesülést.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) és az izraeli védelmi minisztérium korábban azt közölte az amerikaiakkal, hogy a konfliktus esetleges eszkalálódása és a Gázai övezet ellen tervezett offenzíva miatt sürgősen tüzérségi lőszerekre van szükségük.

Amerikai tisztviselők szerint a lőszerkészletek megosztása érdemben nem befolyásolja az ukrán hadsereg harci képességeit. Ugyanakkor kérdéses, hogy az Egyesült Államok akkor is el tudja majd látni fegyverekkel Ukrajnát, ha elhúzódik az izraeli-palesztin konfliktus.

Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője a napokban arról beszélt egy interjúban, hogy egy elhúzódó konfliktus esetében biztosan probléma lesz abból, hogy a velük szövetséges országoknak nem csak őket kell ellátniuk fegyverekkel és lőszerrel.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!