A Karib-tengerről érkezett Hongkongba a kerekesszékes férfi, félmilliárd forintnyi kokainon ült

2023. október 16. – 17:30

Másolás

Vágólapra másolva

11 kiló kokain volt egy Hongkongba érkező férfi kerekesszékébe rejtve, írta meg a BBC. A megtalált kábítószer értéke több mint 1,5 millió dollár (520 millió forint).

Az 51 éves férfi szombaton akart átmenni a vámon, de az ellenőrök felfedezték, hogy furcsán újra van varrva a kerekesszék háttámlája és ülőlapja, ezeket felbontva bukkantak rá 11 kiló kokainra.

Miután megtalálták a kábítószert, letartóztatták a Párizson át a Karib-tengerről érkező utast. Hongkonban szigorú szabályok vannak, életfogytiglani börtönbüntetést kaphat. A férfi azt mondta a hatóságoknak, nem tudott arról, mi van a székben, ő egy autókölcsönző cég igazgatója volt, a kerekesszéket egy barátja adta kölcsön neki.

Nem ez az első eset, hogy kerekesszékbe rejtve kábítószert találnak egy repülőtéren. Tavaly novemberben a New York-i vámosok 450 ezer dollár értékű kokaint foglaltak le, amit egy kerekesszék kerekeiben találtak.

2022 szeptemberében pedig közel 1,6 millió dollár értékű kokaint találtak egy motoros kerekesszék kárpitjába töltve Milánóban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!