Egy amerikai férfi késsel támadt albérlőjére, és halálra szúrta annak hatéves fiát, mert muszlimok

2023. október 16. – 10:10

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nőtől érkezett segélyhívás szombaton reggel az Illionois állambeli Will megye seriffhivatalához: azzal hívta fel a seriffet, hogy Plainfieldben megtámadta a főbérlője. A nő a telefonban azt mondta, hogy „a fürdőszobába rohant, és tovább küzdött támadója ellen”. A hatóságok a helyszínre érkezve egy nőt és egy gyereket találtak, mindkettejük mellkasán, törzsén és karján több szúrt seb volt, írja a BBC.

Kórházba vitték őket, de a hatéves gyerek később életét vesztette. Testén 26 késszúrás volt. Édesanyja várhatóan túléli a támadást. A BBC cikke szerint a támadást elkövető 71 éves férfi a Joseph Czuba egy 31 centiméteres fogazott katonai kést használt. Őt a helyszínen elfogták.

„A nyomozóknak sikerült megállapítaniuk, hogy a brutális támadás mindkét áldozatát azért vette célba a gyanúsított, mert muszlimok, valamint a Hamász és az izraeliek között zajló közel-keleti konfliktus miatt” – közölte a seriff hivatala.

Joe Biden amerikai elnök felháborítónak nevezte az anya és fia elleni támadást, akik palesztin-amerikaiak voltak. „Amerikaiakként össze kell fognunk, és el kell utasítanunk az iszlamofóbiát, valamint a bigottság és a gyűlölet minden formáját” – közölte Biden.

A főbérlőt gyilkossággal, gyilkossági kísérlettel, gyűlölet-bűncselekményekkel és súlyos testi sértéssel vádolták meg.

Az áldozatok nevét nem hozták nyilvánosságra, de az Amerikai Iszlám Kapcsolatok Tanácsa (CAIR-Chicago) nevű amerikai jogvédő csoport a fiút Wadea al-Fayoume-ként, édesanyját pedig Hanaan Shahinként nevezte meg. A közlemény szerint Wadea az Egyesült Államokban született, míg édesanyja – aki eredetileg a ciszjordániai Beituniából származik – 12 évvel ezelőtt érkezett az országba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!