Munkatársa arcához rakta csupasz nemi szervét a brexitpárti konzervatív brit képviselő

2023. október 16. – 18:04

Másolás

Vágólapra másolva

Peter Bone brit konzervatív (tory) képviselő többször megütötte és verbálisan bántalmazta egyik munkatársát, gyakran kért tőle masszázst, és egy alkalommal csupasz nemi szervét a férfi arcához rakta – derült ki egy brit felügyeleti szerv jelentéséből.

A Guardian cikke szerint a szakértői testület megállapította, hogy Bone, aki a Nagy-Britannia EU-ból való kilépéséért folytatott kampány egyik legjelentősebb képviselője, 2012 végén három hónapon keresztül zaklatta és bántalmazta munkatársát.

A testület hétfőn közzétett jelentése szerint Bone „verbálisan lekicsinyelte, nevetségessé tette, bántalmazta és megalázta” a meg nem nevezett alkalmazottat. A jelentés szerint a veterán képviselő „többször megütötte és megdobálta” az illetőt.

A jelentés megállapította, hogy Bone többször háton, vállon és tarkón ütötte a munkatársát, és egy alkalommal azt mondta, hogy ezt azért tette, mert úgy gondolta, ez segíteni fog az illetőnek.

Aztán egy madridi munkaút során Bone kétágyas szobát foglalt magának és a férfi munkatársának, és panaszkodott, amikor az alkalmazott megpróbálta szétválasztani az ágyakat. Bone ezután behívta az illetőt a fürdőszobába, hogy az javítsa meg az elromlott zuhanyzót, és miközben a munkatárs ezt tette, Bone ledobta a törölközőjét, és nemi szervét közvetlenül az alkalmazottja arca elé rakta.

Bone a testület jelentésének nyilvánosságra kerülése után közleményt adott ki, amelyben a következőket írta: „A velem szemben felhozott állítások egyike sem történt meg. Ezek hamis és valótlan állítások”.

Az utóbbi időben más konzervatív férfi képviselőt is ért zaklatási vád. Chris Pincher volt kormánypárti képviselőt például nyolc hétre felfüggesztettek, miután tavaly ittasan két férfit fogdosott egy zárt körű klubban. Pincher lemondott képviselői mandátumáról.

Dominic Raab lemondott miniszterelnök-helyettesi és igazságügyi miniszteri tisztségéről, miután egy vizsgálat megállapította, hogy visszaélt hatalmával, és megfélemlítette munkatársait.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!