Már két izraeli miniszter is beismerte, hogy felkészületlen volt a kormány, az egyikük elnézést is kért az állampolgároktól

2023. október 15. – 20:06

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli pénzügy- valamint a kulturális és sportminiszter is felelősséget vállalt amiatt, hogy felkészületlenül érte az országot a Hamász nagyszabású terrortámadása.

Bezalel Smotrich pénzügyminiszter egy közleményben azt írta, hogy vállalja a felelősséget a történtekért, és azért is, ami történni fog.

„Nehéz időszakon megyünk keresztül. A mészárlás, amely minden izraelit ért, félelmetes volt, ilyen kegyetlenséget a holokauszt óta nem látott a világ. Őszintén be kell ismernünk, hogy kudarcot vallottunk. Az ország vezetése és biztonsági rendszere kudarcot vallott polgáraink védelmében. Nem tartottuk be az állam és polgárai közötti íratlan szövetséget, a legfőbb szövetséget. Egy szövetséget, amelyet vérrel írtak, és amely most vérrel van bemocskolva” – közölte Smotrich.

Korábban vasárnap Miki Zohar kulturális és sportminiszter a hadsereg rádiójának adott interjújában azt mondta, hogy a kormány minisztériumait teljesen meglepte a Hamász támadása, és nem voltak felkészülve az ilyen eseményekre.

„Az izraeli kormány nevében, és az egész izraeli állam nevében a bocsánatotokat kérjük, mindazért, ami történt” – mondta Zohar.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!