IDF: A Hamász föld alatti alagúthálózatában tarthatják fogva a túszokat

2023. október 15. – 08:25

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael elsődleges célja a gázai túszok kiszabadítása – mondta az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője a CNN-nek. Jonathan Conricus szerint a túszokat valószínűleg a föld alatt tartják fogva a Hamász „bonyolult alagúthálózatában”.

„Egy modern hadseregnek rendkívül nehéz harcolni egy ilyen sűrűn lakott városi területen” – fogalmazott. Az izraeli hadsereg dolgát ráadásul alaposan megnehezíti a Hamász alagúthálózata is, amit védekezési és támadási célra is használnak.

„A harcok lassúak lesznek. Az előrehaladás lassú lesz, és óvatosak leszünk, de nagyon eltökéltek vagyunk, hogy elkapjuk a Hamász terroristáit” – fogalmazott Jonathan Conricus, és azt is elárulta, hogy az eddig végrehajtott műveletek és rajtaütések során „néhány hasznos információhoz” jutottak, de az elhurcolt izraeliek holttestét nem találták meg.

Az IDF nem fog civileket célozni, jelentette ki Conricus, de nem szabad elfelejteni szerinte, hogy az izraeli hadsereg „egy kegyetlen ellenséggel” harcol, amelynek nem okoz gondot, hogy bármit, akár a civil lakosságot is felhasználja élő pajzsként. Conricus szerint az izraeli hadsereg fő célja, hogy teljesen felszámolja a Hamász katonai képességeit. (CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!