Valós az interneten terjedő videó a légicsapás áldozatául esett menekülő palesztinokról

2023. október 14. – 10:23

Másolás

Vágólapra másolva

A Washington Postnak sikerült hitelesítenie azt a videót, melyen egy légicsapás palesztin áldozatai láthatóak. Hamász szerint az áldozatok éppen Gázavárosból menekültek a Gázai övezet déli része felé, ahogy arra felszólította őket Izrael, amikor egy izraeli légicsapás érte a konvojt. A Hamász szerint a támadásnak 70 halottja és 200 sérültje volt. A videón véres holttestek láthatóak, köztük gyerekek. A Sky Newsnak sikerült szereznie egy felvételt, mely a menekülőket szállító kamiont mutatja nem sokkal a támadás előtt. A képen az látszik, hogy nagyjából ötvenen, köztük gyerekek ülnek egy kamion platóján. A Sky Newsnak az IDF egyik tisztje azt nyilatkozta, hogy nem tudnak arról, hogy légicsapást indítottak volna akkor és ott, ahol a konvoj volt. Azonban vizsgálják az esetet.

A támadás kimenetelét bemutató videót alább tekinthetik meg. Felhívjuk a figyelmet, hogy kizárólag erős idegzetű olvasóinknak javasoljuk a videó megnézését, melyen véres holttestek láthatóak.

Később a BBC és a Guardian is hitelesnek ítélte a videót, amelyen előbbi szerint az látható, hogy nők és gyerekek is meghaltak a csapásban, ők legkevesebb 12 áldozatról írtak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!