Odessza dunai kikötőit támadták az oroszok éjjel, az ukránok 28 drónt lőttek le

2023. október 12. – 09:34

Másolás

Vágólapra másolva

Odesszát támadták az orosz erők szerdáról csütörtökre virradó éjjel, az ukrán erők azt állítják, hogy 28 drónt lőttek le, de ezek közül öt átjutott a légvédelmen. A Suspilne jelentése szerint „magánházakat és raktárakat rongáltak meg”, és „tüzek keletkeztek” a kikötő területén, egy idős nő megsérült.

Az MTI ukrán tisztviselőkre hivatkozva azt írja, hogy a dróntámadás a dunai kikötők infrastruktúráját érte el. Oroszország újabb dróntámadást intézett Ukrajna dunai kikötői infrastruktúrája ellen, kárt okozva az Odessza megyében található létfontosságú exportútvonalban – közölték csütörtökön ukrán tisztviselők és a hadsereg.

Oleg Kiper, a regionális közigazgatás vezetője azt írta a Telegramon, hogy a kikötői infrastruktúra és lakóépületek megrongálódtak az éjszakai támadásban Izmajil körzetben, ahol Ukrajna dunai kikötői találhatók. A támadás okozta tüzeket eloltották, majd hozzátette, hogy egy nőt égési sérülésekkel kórházba szállítottak. Az ukrán déli műveleti parancsnokság korábban arról számolt be, hogy tíz pilóta nélküli repülőgépet megsemmisítettek Odessza megye felett, négyet pedig a szomszédos Mikolajiv régió felett lőttek le.

Olekszandr Prokudin Herszon megyei kormányzó ugyancsak a Telegramon arról számolt be arról, hogy egy 70 éves férfi életét vesztette a régió egyik falujának éjszakai orosz ágyúzásában.

(Guardian, MTI)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!