Újabb drónroncsokat találtak Románia területén

2023. október 12. – 23:51

Másolás

Vágólapra másolva

A román védelmi tárca tájékoztatása szerint az Ukrajnával közös határ mentén hajnalban találtak egy krátert a Duna-parti ukrajnai Izmajil folyami kikötővel szemben – írja az MTI.

Feltételezések szerint a drón becsapódáskor felrobbanhatott. Egyelőre nem tudni, hogy a pilóta nélküli repülőeszközt mikor, illetve honnan indíthatták, de a román védelmi tárca nem sokkal korábban közölte, hogy több, ukrajnai kikötők ellen indított dróntámadást is észleltek.

„Felszólítjuk Oroszországot, hogy hagyjon fel ezekkel a háborús bűncselekményekkel” – tette hozzá Luminita Odobescu külügyminiszter.

A bukaresti hatóságok az utóbbi hetekben több roncsdarabot is találtak, amelyek közléseik szerint az orosz hadsereg által használt pilóta nélküli repülőeszközök alkatrészeivel mutatnak hasonlóságot.

Klaus Iohannis román elnök a drónroncsok felfedezésével kapcsolatban Románia légterének „teljességgel elfogadhatatlan megsértéséről” beszélt, amely szerinte a térségben élő lakosság biztonságára nézve is valódi veszélyt jelent. A NATO növelte a Románia légterét ellenőrző repülőgépek számát a törmelékek megtalálását követően.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!