A palesztin elnök felszólította az ENSZ-t, hogy avatkozzon be Gázában „az izraeli agresszió” ellen

2023. október 10. – 07:20

Másolás

Vágólapra másolva

Mahmúd Abbász palesztin elnök felszólította az ENSZ-t, hogy tegyen azonnali lépéseket a palesztinok elleni folyamatos „izraeli agresszió” ellen. A WAFA állami hírügynökség szerint Abbász ezt a felszólítást az António Guterres ENSZ-főtitkárral folytatott telefonbeszélgetésben tette.

A palesztin elnök hangsúlyozta, hogy sürgősen szükség van orvosi és egyéb segítségre Gázában, és felhívta Guterres figyelmét a fenyegető humanitárius válságra. Sürgette az ENSZ-t, hogy „tartsa be a nemzetközi legitimitás által elismert kötelezettségeit, és biztosítsa a palesztin nép védelmét”.

Guterres felhívta a figyelmet az ENSZ folyamatos erőfeszítéseire, hogy sürgős humanitárius segélyt szállítson a gázai lakosoknak. Azt is elmondta, hogy az ENSZ együttműködik a nemzetközi érdekelt felekkel a jelenlegi eszkaláció megfékezésén, jelentette a WAFA.

Az ENSZ palesztinokat segítő szervezete (UNRWA) szerint több mint 137 ezer ember keresett menedéket az ENSZ által berendezett szükségszállásokon. A palesztin menekülteket segélyező hivatal szerint ezek a szükségszállások már 90 százalékban telítve vannak, és félő, hogy a humanitárius helyzet csak rosszabbodni fog a térségben.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!