Fenyegetés érte a Teherán–Hamburg-járatot, egy ideig felfüggesztették a légi közlekedést a hamburgi reptéren

2023. október 9. – 13:49

frissítve

Fenyegetés érte a Teherán–Hamburg-járatot, egy ideig felfüggesztették a légi közlekedést a hamburgi reptéren
Az Iran Air Teherán-Hamburg járata a hamburgi repülőtéren 2023. október 9-én – Fotó: Steven Hutchings/ / TNN / dpa via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn délután átmenetileg felfüggesztették a légi közlekedést a hamburgi reptéren, mert fenyegetés érte az Iran Air Teherán–Hamburg-járatát. Hétfő délután 12:40 után egy darabig nem volt le- és felszállás a repülőtéren – közölte hamburgi reptér szóvivője a dpa német hírügynökséggel.

A szövetségi rendőrség szóvivője a dpa-nak azt mondta, hogy a rendőrség reggel egy emailt kapott, amelyben a Teherán–Hamburg-járat megtámadásával fenyegetőztek, amit nagyon komolyan vettek. További részleteket nem árult el a fenyegetéssel kapcsolatban.

Az IR 723-as járat hétfő reggel 7:45-kor szállt fel a teheráni Imám Khomeini repülőtérről, és 12:20-kor landolt Hamburgban. Az Airbus A330-as típusú gép lelenleg egy különlegesen elkerített területen parkol. A 198 utas és a személyzet 16 tagja időközben elhagyta a gépet, és most egy elkülönített területen biztonsági ellenőrzésen esnek át. A repülőgépet és a poggyászokat is átvizsgálják.

Frissítés: 14:14-kor a hamburgi reptér a Twitteren közölte, hogy újraindultak a repülési műveletek, de egy ideig még késésekre kell számítani.

(Süddeutsche Zeitung)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!