Több tucat Tel-Avivba tartó járatot törölnek a nemzetközi légitársaságok

2023. október 8. – 00:33

Másolás

Vágólapra másolva

Több tucat Tel-Avivba tartó járatot töröltek a nagyobb légitársaságok, miután a Hamász palesztin fegyveres csoport nagyszabású támadást indított Izrael ellen. A BBC tudósítása szerint a tel-avivi Ben Gurion repülőtér érkezési tábláján az American Airlines, az Air France, az Air France, a Lufthansa, az Emirates, a Ryanair és az Aegean Airlines járatait is törölték.

„A Lufthansa hétfőig bezárólag minden Tel-Avivba tartó és onnan induló járatot töröl” – közölte a német légitársaság szóvivője az AFP francia hírügynökséggel, hozzátéve, hogy figyelik az izraeli biztonsági helyzetet.

Az Air France közölte, hogy további értesítésig leállította a tel-avivi járatait, az Air France-KLM csoporthoz tartozó Transavia fapados légitársaság is törölte a ma esti Párizsból Tel-Avivba tartó járatát, és a lengyel LOT sem indította el a Varsóból induló gépét.

Olvasónk szombat reggel fél kilenc óta van a tel-avivi repülőtéren, azt mondta, nincs pánikhangulat, de amikor megszólal a riadó, akkor azért átszalad a pánik az emberek arcán. Vele készült beszélgetésünk itt olvasható.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!