Azonosították a velencei buszbaleset mind a 21 áldozatát

2023. október 5. – 14:27

Azonosították a velencei buszbaleset mind a 21 áldozatát
A helyi rendőrség dolgozik a baleset helyszínén – Fotó: Claudia Greco / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda késő estére sikerült azonosítani a Velence közelében történt buszbaleset összes áldozatát: az olasz sofőrön kívül kilenc ukrán, négy román és három német utas utazott a buszon, a többi halálos áldozat pedig Portugáliából, Dél-Afrikából és Horvátországból származott – jelentette be Luigi Brugnaro velencei polgármester.

A halálos áldozatok között volt egy állapotos horvát nő is, aki férjével éppen nászúton járt Velencében. A súlyosan megsérült férjet az olasz média közlése szerint egy miranói kórházban ápolják. A baleset 18 sérültjéből öten vannak még életveszélyben, köztük egy kisgyermek.

A baleset körülményeiről, illetve annak okairól több eltérő információ is napvilágot látott. Az olasz Ansa hírügynökség azt írja, hogy a velencei önkormányzat egyik tisztviselője tagadta azokat a vádakat, miszerint a busz azért zuhant le, mert a szalagkorláton volt egy másfél méteres lyuk. „Ez a lyuk egy biztonsági és szerviznyílás, amelyet a szerkezet eredeti tervezése előírt” – mondta Renato Boraso.

„Azt akarják mondani, hogy amennyiben nincs a lyuk, akkor a korlát megtartotta volna a 13 tonnás, száguldó, kanyarodó járművet?”

– tette fel a kérdést. Jelenleg nincs olyan pontos rekonstrukció, amely bizonyossággal megállapítaná a baleset okait. Két lehetőséget vizsgál az igazságszolgáltatás: az egyik, hogy a sofőr túl erős manőverezésbe kezdett, a másik pedig, hogy a buszsofőr rosszulléte okozta a balesetet. „Jelenleg nincsenek gyanúsítottak” – erősítette meg Bruno Cherchi ügyész.

A kedd este történt halálos buszbalesetben egy turistákat szállító busz ismeretlen okból áttörte egy felüljáró szalagkorlátját és a mélybe zuhant Mestre városában. A busz lezuhanásáról készült felvétel a Corriere della Sera oldalán látható. Szerda kora estig a hatóságoknak nem sikerült azonosítaniuk az összes áldozatot, mivel sokaknál nem volt semmilyen okmány, így őket DNS-tesztekkel próbálták beazonosítani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!