Repülőgép-balesetben meghalt Észak-Dakota egyik szenátora és a családja

2023. október 3. – 05:35

Másolás

Vágólapra másolva

Repülőgép-balesetben meghalt Észak-Dakota egyik szenátora, Doug Larsen, a felesége és két fiuk Utah állam területén – közölte hétfőn képviselőtársaival David Hogue, az észak-dakotai szenátus republikánus párti többségének vezetője.

Az egymotoros, Piper típusú kisgép vasárnap este szenvedett balesetet, nem sokkal azután, hogy felszállt a Canyonlands repülőtérről. A Grand megyei seriff hivatala megerősítette, hogy a gépen tartózkodó négy személy életét vesztette – írta az MTI.

„Tragikus módon a gép pilótája, Douglas Larsen észak-dakotai állami szenátor, felesége, Amy Larsen és két legkisebb gyermekük nem élte túl a balesetet” – áll a seriffhivatal közleményében.

Hogue szerint Doug Larsen szenátor családjával a rokonait látogatta meg Scottsdale-ben, és már hazafelé tartottak. Mint mondta, Utahban csak tankolni álltak meg. Az Amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Ügynökség (NTSB) a Twitteren jelezte, hogy vizsgálják a gép lezuhanásának a körülményeit.

A republikánus párti Larsen 2020 óta volt az észak-dakotai törvényhozás felsőházának szenátora, és az ipari és kereskedelmi bizottság elnökének posztját is ellátta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!