Nem találta bűnösnek az amerikai bíróság azt a férfit, aki lelőtte az őt zaklató youtubert

2023. október 1. – 15:10

Másolás

Vágólapra másolva

Sok szempontból nagyon fontos döntést hozott az amerikai bíróság, akik ártatlannak találták azt a férfit, akit addig zaklatott egy youtuber egy plázában, amíg a férfi önvédelemből le nem lőtte. Az esetről annak idején videó is készült.

Idén áprilisban egy Tanner Cook nevű 21 éves youtuber forgatott Virginia állambeli plázában, ahol egy 31 éves futár arcába mászott bele a telefonjával, és játszott le neki fura hangokat. A felvételen látszik, hogy Alan Colie nem igazán érti, miért mászik az arcába a több mint 190 cm magas férfi és kamerázza őt. Cook a Classified Goons nevű Youtube-csatorna alkotója, ahol véletlenszerűen civileket zaklat, tréfát űz belőlük, majd azt feltölti a netre.

Colie háromszor is kérte Cookot, hogy hagyja őt békén, de a nagydarab férfi tovább zaklatta őt, amire Colie pisztolyt rántott, és közelről mellkason lőtte a youtubert, amivel pánikot okozott a plázában.

Az esetből bírósági ügy lett, és az esküdtszék úgy találta, hogy Colie jogos önvédelemből lőtte meg Cookot, ráadásul engedélye is volt lőfegyver tartására. Védője is azzal érvelt, hogy a férfi fenyegetve érezte magát a magas férfitől, aki provokációval próbált nézettséget szerezni a csatornájára. A youtuber védője szerint viszont túlzás volt meglőni védencét, és szó se lehetett önvédelemről.

Az esküdtszék először visszaküldte a bírónak az ügyet, hogy nem tudnak dönteni, mire a bíró további gondolkodási időt adott nekik. Másodjára már a fegyveresnek adtak igazat.

Cook egyébként túlélte a sérülést, a Classified Goons csatornán pedig azóta is jelennek meg hasonló tartalmú videók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!