Biden Ukrajna segélyezésének folytatását sürgeti az amerikai kongresszusban

2023. október 1. – 09:34

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden felszólította az amerikai kongresszust, hogy folytassa az Ukrajnának nyújtott segélyek biztosítását. Egy utolsó pillanatos megállapodással sikerült elkerülni az amerikai kormányzat leállását, azonban az Ukrajnának szánt további támogatások nem szerepelnek az átmeneti büdzsében, arról külön törvényben szavaz a képviselőház.

A szövetségi kormányzat leállásának veszélye órákkal a vasárnap reggeli határidő lejárta előtt megszűnt, miután az amerikai elnök aláírta a kormányzati intézmények nyitva tartását biztosító ideiglenes finanszírozási törvényt.

A csomagból kimaradt az Ukrajnának nyújtott támogatás, amely a Fehér Ház egyik prioritása volt, de egyre több republikánus politikus ellenzte.

„Bár a házelnök és a kongresszus túlnyomó többsége rendíthetetlenül támogatja Ukrajnát, ebben a megállapodásban nincs új finanszírozás” – mondta Biden. Szerinte semmilyen körülmények között nem engedhetik meg, hogy az Ukrajnának nyújtott amerikai támogatás megszakadjon. Bízik benne, hogy a republikánius házelnök, Kevin McCarthy továbbra is tartja magát Ukrajna megsegítéséhez.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!