A U2 kolosszális koncertjével megnyílt végre az MSG Sphere Las Vegasban

2023. szeptember 30. – 23:01

Másolás

Vágólapra másolva

Megőrültek a kritikusok a 2,3 milliárd dollárból Las Vegasban megépült MSG Sphere első nyilvános rendezvényén, amit a U2 egy több szempontból is rendkívüli Achtung Baby műsorral nyitott meg.

Fotó: Kevin Mazur / 2023 Kevin Mazur
Fotó: Kevin Mazur / 2023 Kevin Mazur

Az épületről mi is írtunk a nyáron, amikor a függetlenség napján, azaz július 4-én beüzemelték a külső, 54 ezer négyzetméteres LED-falát. Kérdés volt már akkor is, hogy pár látványos eseményen túl vajon mennyire tudják kihasználni, amit a helyiek az IMAX és a Halálcsillag találkozásaként írtak le.

Fontos szempont volt a kritikusok szerint, hogy vajon mennyire fog túlnőni az épület a zenekaron, és mennyire a látvány fogja uralni az estét, ami tekintettel az eddigi példátlan méretére, nem volt alaptalan felvetés.

Fotó: Kevin Mazur / 2023 Kevin Mazur
Fotó: Kevin Mazur / 2023 Kevin Mazur

A beszámolók szerint a zenekar jól oldotta meg a feladatot. A véletlenre azért nem bízták a feladatot, ugyanis komoly sztárparádéval készültek. Vendégként fellépett velük Sir Paul McCartney, Dr. Dre, Snoop Dogg, Connie Britton, Jon Hamm és Bryan Cranston.

A műsorukban pedig az Achtung Baby évtizedek óta nem játszott dalait is eljátszották, beékelték Elvis Presley Love Me Tenderjét, játszották Van Morrisontól a One-t, de bedobták Frank Sinatra klasszikusát, a My Way-t, felvezetésül a Las Vegas által inspirált, és itt debütáló Atomic Cityhez.

A koncertnek volt egy kevésbé ünnepélyes aspektusa is, 1978 óta először játszottak az alapító dobos Larry Mullen Jr. helyett, aki hát-, térd- és könyöksérülésekkel lábadozik, és akit a holland Bram van der Berg helyettesít február óta.

Ezen a videón bele lehet nézni, milyen volt belülről ez a hatalmas gömb koncert közben:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!