Csődbe ment Európa egyik legnagyobb utazásszervező cége, a Vacansoleil

2023. szeptember 29. – 18:39

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus-járvány hatására visszaeső vendégforgalom után felhalmozott jelentős adósság miatt csődbe ment Európa egyik legnagyobb utazásszervező vállalkozása, az eindhoveni székhelyű Vacansoleil, olvasható a Dutch News hírportálon.

A cikk szerint az 1969-ben alapított családi vállalkozásnak háromszáz alkalmazottja van, 22 ország mintegy 600 kempingjében kínál szállást. A cég Belgiumban, Dániában, Angliában, Németországban, Magyarországon, Franciaországban, Lengyelországban és Olaszországban is rendelkezik saját képviselettel.

A Vacansoleil közleménye szerint ügyfeleik visszakapják foglalásaikra befizetett pénzüket, kivéve azokat, akik a belga kirendeltségen foglaltak szállást, mert rájuk nem vonatkozik a hasonló esetekben fedezetet biztosító speciális garanciarendszer. Hozzátették ugyanakkor, hogy dolgozóiknak fizetése nincs veszélyben.

Lodewijk Hox kurátor a kialakult helyzettel kapcsolatban a cég közleményében úgy fogalmazott, hogy munkatársaik és az ügyfelek helyzete mellett a lehetséges újraindításra is összpontosítanak, illetve nem feledkeznek meg a Vacansoleil hitelezőiről sem.

A Telex olvasója arról számolt be, hogy meglévő foglalásával kapcsolatban pénteken reggel hívta fel a Vacansoleil budapesti irodájának munkatársa. Az ügyintéző állítása szerint semmit nem tud tenni a kialakult helyzetben, mert csupán kapcsolattartó. Azt javasolta olvasónknak, hogy e-mailben forduljon a cég holland központjához, majd nyújtsa be kárigényét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!