Eldurvult a bandaháború Svédországban, fél nap alatt három helyen gyilkoltak

2023. szeptember 28. – 21:30

Másolás

Vágólapra másolva

Fél napon belül három embert megöltek Svédországban, amiből legalább két haláleset a bandaháborúk részét képező gyilkosság volt – írja az MTI. Szerda éjjel egy 18 éves férfit lőttek le Stockholm egyik elővárosában, majd néhány órával később egy másik férfit Jordbróban lőttek agyon. Csütörtök hajnalban egy 20 éves nő halt meg egy robbantásban Uppsalában. A robbantás öt házat rongált meg, annak a célpontja valószínűleg a szomszéd lakó volt, de a nő lett a robbantás áldozata.

A két szerdai áldozatot beleszámolva Svédországban szeptemberben már tizenegy embert öltek meg lőfegyverrel, ami az adatok 2016-os kezdete óta a legnagyobb szám. A gyilkosságok nagy részét évek óta bűnbandák követik el, az elmúlt hetekben valószínűleg a Foxtrot nevű bűnszervezet szakadása miatt szaporodtak el ennyire.

Csütörtök este Ulf Kristersson tévébeszédet intézett a nemzethez, amelyben a bevándorlók integrációjának sikertelenségéről beszélt. Szerinte politikai naivitás vezetett ehhez a helyzethez, amelyhez hasonlót európai ország még nem tapasztalt. Azt ígérte, le fogják győzni a bűnbandákat és véget fognak vetni a gyilkolászásnak.

Nemrég Menczer Tamás külügyi államtitkár egy videóban sorolt fel egy csomó sokkoló bűnügyi adatot Svédországról. A kijelentéseit akkor fact-checkeltük, és kiderült, hogy mindenben igazat mondott.

(Aftonbladet)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!