11 ezer katonával foglalták vissza a raboktól a medencés szállodává átalakított börtönt Venezuelában

2023. szeptember 21. – 07:48

Másolás

Vágólapra másolva

Venezuela 11 ezer katonát vezényelt az ország északi részén található Tocoron városába, hogy visszaszerezzék a helyi börtön irányítását a Tren de Aragua nevű bűnszervezettől – írta a BBC.

A legnagyobb venezuelai bűnbanda tagjai évek óta szabadon kószálhattak a börtönben, ami az ellenőrzésük alatt egyfajta szállodává alakult át: saját medencéjük és éjszakai klubjuk is volt, sőt, még egy mini állatkertet is kialakítottak a területén. Sok szabad ember, valamint a rabok hozzátartozói önszántukból is beköltöztek a börtönbe, és ott együtt éltek az elítéltekkel.

A Tren de Aragua banda vezetője, a gyilkosságért és kábítószer-kereskedelemért elítélt Hector Guerrero Flores 17 éves „börtönbüntetését” töltötte itt, ám a valóságban olyan nagy hatalma volt, hogy szabadon járt ki-be a börtönből, mielőtt főállású rab lett – mondta Carlos Nieto, a Window to Freedom nevű civil szervezet koordinátora.

A venezuelai belügyminisztérium és Nicolás Maduro államelnök a Twitteren közzétett közleményben gratulált a börtönt felszabadító tiszteknek, akik „felszámolták a bűnözés központját”. Beszámolók szerint helyi újságírók látták, hogy a katonák motorkerékpárokat, televíziókat és mikrohullámú sütőket hoztak ki a börtönből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!