Aknagránáttal felszerelt drónt találtak a bolgár tengerparton

2023. szeptember 18. – 11:47

Másolás

Vágólapra másolva

Drónt találtak ráerősített 82 milliméteres aknagránáttal a Fekete-tenger partján, Bulgáriában, Tyulenovo üdülőhely térségében – jelentette a bolgár rádió. A bolgár védelmi minisztérium hétfőn közölte, hogy különleges egységet küldött a helyszínre, hogy hatástalanítsa a drónra szerelt aknát, amelyre vasárnap este bukkantak a tengerpart közelében húzódó a sziklákon. Nem tudni, hogy a drón a levegőből esett le, vagy a tenger sodorta partra.

Tyulenovo a román határtól 70 kilométerre délre fekszik, a Krím félszigettel szemközti fekete-tengeri partvidéken. Marian Zsecsev, a Tyulenovót magában foglaló Sabla város polgármestere a bolgár Nova TV-nek azt mondta, hogy vasárnap éjjel, röviddel 22 óra után, lakosoktól kapták a jelzést a drónról a 112-es rendőrségi hívószámon.

A Bulgária partjainál megtalált drón – Fotó: Nova Tv / Reuters
A Bulgária partjainál megtalált drón – Fotó: Nova Tv / Reuters

A rendőrség lezárta a területet, a közeli szálloda mintegy 30 vendégét evakuálta, és megtiltotta az éttermek és teraszok látogatását. A Nova.bg internetes oldal szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy a drón 3-3,5 méter hosszú volt, és egy tartály volt ráerősítve az aknagránáttal. A tűzszerészek a gránátot a helyszínen ellenőrzött módon felrobbantották.

„Minden bizonnyal feltételezhetjük, hogy a drón összefüggésben van azzal a háborúval, amelyet Oroszország indított Ukrajna ellen. Ez a háború elkerülhetetlenül a biztonságunkat fenyegető növekvő kockázatokkal jár” – mondta újságíróknak Todor Tagarev bolgár védelmi miniszter. Tagarev nem adott részletesebb tájékoztatást arról, hogy honnan került a drón a bolgár partokhoz.

(MTI, Reuters)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!