Trump azt ígérte, megválasztása esetén véget vet a háborúnak, Putyin pedig nagyon örül ennek

2023. szeptember 17. – 20:52

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump egykori amerikai elnök ismét ringbe szállt az elnöki posztért, kampányában pedig nem kevesebbet ígérget, mint hogy ha őt megválasztják, egy napon belül véget vet az orosz–ukrán háborúnak. Trump, aki ellen egyébként több eljárás folyik Amerikában, és aki egyben az első olyan amerikai exelnök, akiről rabosítási fotó készült, azt ígéri, hogy az összes kapcsolódó problémát meg fogja oldani, miután, ki tudja, hogy, véget vet a háborúnak.

Donald Trump tervének nem is akármilyen támogatója akadt: maga az orosz elnök. Putyin arról beszélt egy interjúban, hogy Trump sokszor ismétli, hogy néhány napon belül „megold minden égető kérdést”. Putyin arra a kérdésre, hogy mit szól ehhez, azt felelte, hogy „nem tehetünk mást, mint örülünk ennek”, írja a Politico.

„Tetszik, hogy ezt mondta. Mert ez azt jelenti, hogy igaz, amit mondok” – vonta le Trump a következtetéseket Putyin szavaiból. Trump régóta hangoztatja, hogy véget vet a háborúnak, ez aggodalmat váltott ki az ukrán vezetésben, akik szerint Trump szavai azt jelentik, hogy az Egyesült Államok Oroszország mellé állna a háborúban.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől