Mosolyogva javasol sportot és sétát Kadirov, akiről az terjedt, hogy kómában lehet

2023. szeptember 17. – 15:26

Másolás

Vágólapra másolva

„Mindazoknak, akik az interneten nem tudják megkülönböztetni az igazságot a hazugságtól, nyomatékosan javaslom, hogy sétáljanak egyet a friss levegőn, és tegyenek rendet a gondolataikban. Az eső csodálatosan élénkítő” – írta a Telegramon közzétett videói mellé Ramzan Kadirov csecsen elnök, Putyin legszorosabb szövetségese vasárnap.

A bejegyzés azért születhetett, mert néhány napja az ukrán titkosszolgálat jelentése arról számolt be, hogy Kadirovot mesterséges kómában tartják. A meg nem erősített információ szerint Kadirov kritikus egészségi állapota nem baleset, vagy harctéri sérülés miatt alakult ki, hanem korábban szerzett betegségeinek következménye. Erre lehet válasz ez a két videó, melyek szerint Kadirov nincs kómában, de nem is fekvőbeteg. A 46 éves, rendkívül befolyásos csecsenföldi vezetőről egyébként nem napok, hanem hónapok óta az a hír járja, hogy beteg lehet.

A második videón Kadirov csecsenül beszél, majd oroszul azt mondja: „sportoljatok”. A Guardian azt írta még, hogy nem lehetett azonnal megállapítani, hogy mikor készültek a videók, de a felvételeket azután tették közzé, hogy a közösségi médiában és egyes újságokban meg nem erősített hírek jelentek meg arról, hogy a csecsen vezető kómában van. Kadirov az egyik leglelkesebb támogatója volt Moszkva ukrajnai offenzívájának, és zászlóaljai az orosz erők oldalán harcoltak.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől