Szír és afgán menekültek lőttek egymásra a Vajdaságban, a rendőrség quadokkal és drónokkal kutatja át a makkhetesi erdőt

2023. szeptember 12. – 11:57

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyszabású rendőri akció zajlik Vajdaságban, több helyen csempészeket tartóztattak le, a rendőrök nagy mennyiségű fegyvert is találtak, írja a Szabad Magyar Szó. A vajdasági lap szerint az akció kedd reggel kezdődött, több városban zajlik, többek között Zomborban, Nagykikindán és Szabadkán is. A lap azt írja, hogy a rendőrség különleges alakulata a makkhetesi erdő irányába vonult ki több autóval.

Az akciót azután rendelték el, hogy hétfőn este lövöldözés tört ki Hajdújáráson, az autópályánál és a lakott terület közelében afgán és szír menekültek lőttek egymásra. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, quadokkal és drónokkal a levegőből is átkutatják a makkhetesi erdőt és a palicsi Tőzeg-tó környéki erdőket is.

A Szabad Magyar Szó sajtóértesülésekre hivatkozva azt írja, hogy szír és afgán csoportok között történt leszámolás, két szír és egy afgán migráns megsérült, egy szír pedig meghalt.

Augusztus végén riportban foglalkoztunk azzal a Telexen, hogy a déli határnál, a Szerbiát és Magyarországot elválasztó határkerítés tövében szinte mindennaposak a lövöldözések, cikkünket itt tudja elolvasni újra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!