Bibliai jelenetre ébredtek egy portugál falu lakói, kétmillió liter vörösbor hömpölygött az utcákon

2023. szeptember 12. – 19:10

Másolás

Vágólapra másolva

Egy portugál falu lakói szinte bibliai jelenetre ébredtek vasárnap reggel: több mint kétmillió liter vörösbor öntötte el São Lourenco do Bairro település utcáit, miután egy helyi lepárlóüzem két tartálya is felborult. A balesetben és a vörösboros árvízben senki sem sérült meg – írta a Washington Post.

Az egyik tartály szerkezeti hiba miatt omlott össze – mondta Pedro Carvalho, a Destilaria Levira nevű szeszfőzde vezérigazgatója. A kizúduló bor felborított egy másik, szintén borral teli tartályt, így összesen 2,2 millió liter vörösbor folyt el a környéken. A borfolyás nem tartott tovább egy óránál, mondta Carvalho, hozzátéve, hogy a helyi önkéntes tűzoltóság segített az utak megtisztításában.

Az üzem a Facebook-oldalán is közzétett egy bocsánatkérő közleményt, ebben azt írták, „mélységesen sajnálják” a történteket, és elnézést kértek a faluban és különösen egy ház pincéjében okozott károkért. „Teljes mértékben vállaljuk a felelősséget a károk eltakarításával és kijavításával kapcsolatos költségekért” – írták.

A tűzoltóknak még azelőtt sikerült elterelniük a vörösboros áradatot, mielőtt az a közeli Cértima folyóba ömlött volna, amely Portugália legnagyobb édesvízi tavát táplálja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!