Halálra sebesítette gondozóját egy orrszarvú a salzburgi állatkertben

2023. szeptember 12. – 16:53

Másolás

Vágólapra másolva

Halálos baleset történt kedden kora reggel a salzburgi Hellbrunn állatkertben. Egy megvadult orrszarvú rátámadt az egyik gondozójára, akit halálosan megsebesítettet – írta a Der Standard című osztrák lap.

Az áldozat egy 33 éves bajorországi nő, aki tapasztalt, okleveles állatgondozó volt. Az 1,8 tonnás nőstény orrszarvú olyan súlyosan megsebesítette, hogy a helyszínen életét vesztette. A nő férje, aki szintén állatgondozó a salzburgi állatkertben, megpróbálta elkergetni a feleségére támadó állatot, de az orrszarvú őt is megtámadta és súlyosan megsebesítette.

A rendőrség és a munkaügyi felügyelőség vizsgálja, hogyan történhetett a baleset.

A történtek miatt kedden nem nyitott ki a salzburgi állatkert. Az állatkert igazgatója, Sabine Grebner egy sajtótájékoztatón árult el részleteket a balesetről. Azt mondta, a 33 éves állatgondozót aznap azzal bízták meg, hogy rovarriasztóval fújja le az orrszarvúakat. „A 30 éves nőstény orrszarvú, Jeti ismeretlen okból támadt rá az állatgondozóra az egyes számú orrszarvúházban. A nő a mellkasán szenvedett súlyos sérüléseket. Az újraélesztési kísérletek sikertelenek voltak, a helyszínen meghalt” – mondta.

Hozzátette, hogy a gondozó 34 éves férje, aki az állatok etetésével volt elfoglalva, segíteni akart a feleségének, de az orrszarvú őt is megtámadta és megsebesítette. A férfit combnyaktöréssel szállították a salzburgi egyetemi kórházba, ahol megműtötték, már túl van az életveszélyen. Grebner hangsúlyozta, hogy salzburgi állatkert történetében még soha nem történt ilyen súlyos baleset.

A salzburgi állatkert összesen négy orrszarvút tart, három nőstényt és egy bikát. Jeti 2009-ben, egy afrikai rezervátumból került hozzájuk. Az igazgató azt mondta, Jeti napi rutinja egyelőre változatlan marad. „Ki kell értékelnünk a történteket és az okokat. Ez még egy kis időt vesz igénybe” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!