Besétált egy FBI-irodába, és bevallott egy 44 évvel ezelőtt elkövetett gyilkosságot

2023. szeptember 12. – 22:51

Másolás

Vágólapra másolva

Egy amerikai férfi Oregon államban besétált egy FBI-irodába, és bevallotta, hogy 44 évvel ezelőtt, 1979-ben megölt és megerőszakolt egy nőt. A 68 éves John Michael Irmer ellen hétfőn emeltek vádat gyilkosság miatt egy bostoni bíróságon – írta a CNN.

A férfi még augusztusban adta fel magát a portlandi FBI-irodában, ahol az ügynököknek elárulta, hogy 1979 őszén, halloween környékén egy bostoni korcsolyapályán találkozott egy vörös hajú nővel, és megölte őt. Irmer a vallomásában azt állította, hogy besétáltak az akkoriban felújítás alatt álló Beacon Street 285. számú épületbe, ott felkapott egy kalapácsot, és többször fejbe vágta a nőt, aki azonnal meghalt. Az FBI ügynököknek azt mondta, hogy ezután megerőszakolta a nőt – áll az ügyészség közleményében.

A beismerő vallomás után a hatóságok meg tudták erősíteni, hogy a vörös hajú nőt, Susan Marcia Rose-t valóban holtan találták a Beacon Streeten 1979-ben. Két évvel később egy másik férfit bíróság elé állítottak a gyilkosság miatt, de őt végül ártatlannak találták. A gyilkossági ügy ezután a megoldatlan ügyek közé került hosszú évtizedekre.

„Közel 44 évvel azután, hogy ilyen fiatalon elvesztettük Susan Marcia Roset, családja és barátai végre válaszokat kapnak” – mondta Kevin Hayden kerületi ügyész egy nyilatkozatban. „Ez egy brutális, hidegvérű gyilkosság volt, amit csak súlyosbított az a tény, hogy egy embert megvádoltak és bíróság elé állítottak – és szerencsére ártatlannak találtak –, míg a valódi gyilkos mostanáig hallgatott. Nem számít, hogyan oldódnak meg a kihűlt ügyek, mindig a válaszok a fontosak azok számára, akik gyásszal és veszteséggel és oly sok gyötrelmes kérdéssel éltek együtt” – mondta.

A hétfői vádemelés során John Verner helyettes kerületi ügyész azt mondta, hogy miközben Irmer beismerte Rose meggyilkolását, egy másik gyilkosságot is beismert, amelyet állítása szerint egy déli államban követett el. Verner elmondta, hogy a hatóságok ezt a vallomást is vizsgálják. Irmer azt is elmondta a rendőröknek, hogy egy Kaliforniában elkövetett gyilkosságért korábban 30 évet ült börtönben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!