Kína elrendelte, hogy a kormányzati tisztviselők ne használjanak iPhone-t a munkahelyükön

2023. szeptember 6. – 12:43

Másolás

Vágólapra másolva

Kína elrendelte, hogy a központi kormányzati szervek tisztviselői ne használjanak iPhone-t és más külföldi márkájú készülékeket a munkahelyükön – írja a Wall Street Journal.

Ahogy arról az MTI is beszámolt, Kína az adatbiztonságra hivatkozva több új jogszabályt fogadott el, és új megfelelési követelményeket vezetett be a vállalatok számára. Májusban az ország sürgette a nagy állami tulajdonban lévő vállalatokat, hogy vállaljanak kulcsszerepet abban, hogy az ország technológiailag önellátóvá váljon.

Kína és az Egyesült Államok viszonya feszült, mivel Washington a szövetségeseivel együtt igyekszik megakadályozni, hogy a Kína hozzáférjen olyan fontos eszközökhöz, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy továbbra is versenyképes maradhasson a csipiparban, valamint több nyugati ország is kitiltotta az informatikai és távközlési rendszeréből egyes kínai gyártók termékeit.

Sem a kínai kormány, sem az Apple nem reagált még az üggyel kapcsolatos megkeresésekre.

Bár a telefonokat még nem, de a TikTok használatát az Európai Parlament is betiltaná a nemzeti kormányok minden szintjén és az uniós intézményekben is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!