Hat izraelit vettek őrizetbe Cipruson, mert a gyanú szerint megerőszakoltak egy brit turistát

2023. szeptember 4. – 15:58

Hat izraelit vettek őrizetbe Cipruson, mert a gyanú szerint megerőszakoltak egy brit turistát
A ciprusi Ayia Napa tengerpartja Fotó: Vitaly Lischenko / Wikipedia

Másolás

Vágólapra másolva

Hat izraeli állampolgárt vettek őrizetbe Cipruson azt követően, hogy egy brit turista bejelentést tett a helyi rendőrségen, írja az RTL.

Az izraeli külügyminisztérium hétfőn felvette a kapcsolatot a gyanúsítottak családtagjaival, a Daily Mail pedig arról ír, hogy az eset szombaton, a szigetország egyik népszerű települése, Ayia Napa település egyik szállodájában történt. Az értesülés szerint az áldozat egy húsz év körüli nő lehetett, a feltételezett elkövetők pedig 19-20 év körüli férfiak, akiket nyolc napra őrizetbe vettek, miután a rendőrség tanúvallomást szerzett a történekről.

A brit hírportál emlékeztet, hogy nem ez az első eset, amikor hasonlóan súlyos incidens történhetett Cipruson. 2019-ben egy másik nő fordult a hatóságokhoz és azt állította, hogy tizenkét izraeli turista csoportosan megerőszakolta. Vele szemben időközben szintén eljárást indult, miután visszavonta vallomását, mondván, megalapozatlanok voltak az erőszakkal kapcsolatos állításai. Később fellebbezést nyújtott be az őt elmarasztaló döntéssel szemben és a bíróság, a 24.hu beszámolója szerint végül felmentette.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!