Megint lefagyott a republikánusok szenátusi vezetője

2023. augusztus 31. – 07:36

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyjából egy hónappal azután, hogy Mitch McConnell republikánus szenátor közel fél percre lefagyott egy mondat közepén egy július végén tartott sajtótájékoztatóján, ismét lefagyott – írja a CNN.

Az amerikai Republikánus Párt szenátusi vezetője múlt hónapban egy mondat közepén fagyott le, és nagyjából harminc másodpercig nem szólalt meg. Egy szerdai sajtótájékoztatón a júliusihoz nagyon hasonló jelenet játszódott le. McConnellnek egy kérdésre kellett volna válaszolnia, de miután többször visszakérdezett és kérte a riportert, hogy ismételje el a kérdést hangosabban, válaszadás helyett hirtelen megállt, és kifejezéstelen arccal a semmibe révedt. Ekkor egy kollégája lépett oda hozzá, és azt kérdezte: „Hallotta a kérdést, szenátor? Újraindul 2026-ban?”. McConnell nem válaszolt, ezért a kollégája jelezte az újságíróknak, hogy „szükségük lesz egy percre”, egy másik segítője is odalépett hozzá, és halkan beszéltek a politikushoz, mire – nagyjából fél perc után – McConnell reagált.

A szenátor segítője ezután az újságírókhoz fordult, megkérdezte, hogy van-e még valakinek kérdése, és megkérte őket, hogy „beszéljenek hangosabban”.

McConnell szóvivője az incidens után a CNN-nek azt mondta, a szenátor „egy pillanatra megszédült és szünetet tartott a mai sajtótájékoztatója alatt. Bár jól érzi magát, óvatosságból a következő rendezvénye előtt orvoshoz fordul”.

Később részt is vett az indianai republikánus szenátor-jelölt, Jim Banks kampányának támogatására szervezett adománygyűjtő eseményen.

A 81 éves McConnell egészségi állapotával kapcsolatban azután merültek fel kérdések, hogy az év elején akkorát esett, hogy agyrázkódást és bordatörést szenvedett. Kórházba került, és több hétig rehabilitációra kényszerült, mielőtt tavasszal visszatért a szenátusba. Azóta rendszeresen felmerül a kérdés, hogy tervezi-e a lemondását, vagy újra akar-e indulni a következő választáson, de McConnell jellemzően elkerüli a válaszadást, és egyelőre arra sem tett utalást, hogy le akarna mondani.

Szerdán Joe Biden amerikai elnök azt nyilatkozta, a poltikai nézetkülönbségeik ellenére McConnellel barátok, és megpróbálja felvenni vele a kapcsolatot, hogy megtudja, hogy érzi magát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!