Mondat közepén fagyott le a republikánusok szenátusi vezetője egy sajtótájékoztatón

2023. július 27. – 14:21

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább harminc másodpercre lefagyott a szokásos szerdai sajtótájékoztatója közben Mitch McConnell republikánus szenátor – írja a CNN.

Az amerikai Republikánus Párt szenátusi vezetője egy mondat közepén torpant meg, és néhány másodpercig nem szólt semmit. Ekkor a kollégái körbevették, egyikük pedig azt kérdezte tőle halkan: „Hé, Mitch, akarsz még valamit mondani a sajtónak? Vagy menjünk vissza az irodádba?” McConnell nem válaszolt, ezért elvezették, de néhány perccel később visszatért. A CNN kérdésére, hogy a lefagyásnak köze van-e az év elején szerzett sérüléséhez, azt válaszolta, hogy nem, és jól van.

A 81 éves McConnell egészségi állapotával kapcsolatban azután merültek fel kérdések, hogy az év elején akkorát esett, hogy agyrázkódást és bordatörést szenvedett. Kórházba került, és több hétig rehabilitációra kényszerült, mielőtt tavasszal visszatért a szenátusba.

Az eset után a republikánus szenátusi frakcióvezető a Capitoliumban részt vett egy késő esti szavazáson is, de akkor sem nyilatkozott bővebben az állapotáról, csak annyit mondott, hogy jól van, és hogy Joe Biden amerikai elnök is felhívta, hogy a hogylétéről érdeklődjön.

McConnell korábban azt nyilatkozta, hogy mindenképp kitölti a ciklusát, de a balesete után készült interjúkban már nem volt hajlandó erre a kérdésre válaszolni. Ahogy még azt sem erősítette meg, hogy 2026-ban újraindul-e majd a választáson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!