Meghalt egy 22 éves brit önkéntes katona Kelet-Ukrajnában

2023. augusztus 31. – 21:08

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt egy fiatal brit férfi a kelet-ukrajnai harcokban – közölte a családja. A Solihull városából származó 22 éves Samuel Newey több mint egy éve önkéntesként harcolt Ukrajnában.

Testvére, Daniel Newey a Facebookon közzétett bejegyzésében azt írta: „A kisöcsémet, Samet tegnap Kelet-Ukrajnában megölték. Nem tudom szavakba önteni, mennyire összetörtem. Éppen csak 21 éves lett, amikor úgy döntött, hogy Ukrajnába utazik, hogy visszavágjon az orosz imperializmusnak. (…)

Sam, az életedet adtad olyan emberekért, akiket soha nem ismertél, és bátran, erkölcsösen és becsülettel cselekedtél. Nemcsak a kisöcsém vagy, hanem egy kivételes ember, egy jó katona és az egyik legbátrabb ember, akit valaha is ismertem. Nagyon köszönöm, hogy az életem része voltál ebben a 22 évben. Mindig szeretni foglak.”

Samuel Newey Ukrajnában – Forrás: Facebook
Samuel Newey Ukrajnában – Forrás: Facebook

Korábban Samuel Newey-t és apját, Pault terrorizmus támogatásával vádolták meg Nagy-Britanniában. A vád szerint 2019-ben segítettek Danielnek Szíriába utazni, hogy ott csatlakozzon az Iszlám Állam ellen harcoló kurd YPG milíciához. Samuel és apja is tagadta, hogy terrorcselekmények előkészítésében segédkeztek volna. A vitatott per végül 2020 júliusában lezárult, miután ejtették a vádakat.

(BBC)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!