A norvégok közel repültek az orosz határhoz, az oroszok közel hajóztak a brithez

2023. augusztus 31. – 14:04

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy csütörtök reggel egy norvég repülőgép megközelítette az orosz légteret. Nem ez az első alkalom, hasonló esetek többször is előfordultak a közelmúltban.

A minisztérium közleménye szerint miután észlelték a Barents-tenger felett repülő gépet (egy P-8A Poseidon típusú tengeri járőrrepülőgépet) egy orosz vadászgép szállt fel. Amikor az orosz gép megközelítette a norvégot, az visszafordult és eltávolodott az orosz határtól. A határt végül nem sértette meg – idézi a TASZSZ a közleményt.

Mindeközben a brit Királyi Haditengerészet közölte, hogy egy sor orosz hajót követett nyomon brit vizek közelében. A haditengerészet a légierővel együttműködve követte a hajók mozgását, a közlemény szerrint a légierő megfigyelői jelentették „az orosz haditengerészet mozgását a La Manche-csatornában, az Északi-tengeren és az Atlanti-óceán északi részén”. A haditengerészet azt írja, cirkáló, korvett és romboló típusú hajókat is megfigyeltek. „Az orosz hajók közül sokan kapcsolódtak az orosz haditengerészet napjához, amelyet július 30-án tartottak Szentpéterváron” – közölték.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!