Ideiglenesen Moszkva három repterén is felfüggesztették a forgalmat a várost ért dróntámadás miatt

2023. augusztus 28. – 08:10

Másolás

Vágólapra másolva

Megsemmisítették a Moszkvát és az orosz határt támadó drónokat – írták orosz tisztségviselők hétfőn reggel.

Az orosz hatóságok azt állítják, hogy hétfőn kora reggel a légvédelem megsemmisített egy Moszkva felé repülő drónt, valamint két másikat az egyik Ukrajnával határos régióban. Moszkva polgármestere, Szergej Szobjanyin azt írta, hogy a légvédelem a fővárostól délkeletre fekvő Ljuberczi kerületben lőtte le a drónokat. A polgármester egyelőre nem nevezte meg, hogy ki volt a támadó.

„Az első jelentések szerint áldozatok és károk nincsenek, de a mentőszolgálatok a helyszínen vannak”

– írta Szobjanyin. A moszkvai Domogyedovói és Vnukovói repülőtereken felfüggesztették a légi forgalmat – ezt már a TASZSZ állami hírügynökség közölte az orosz légügyi szolgálatra hivatkozva. Később egy részletes közleményt is kiadtak, amiből kiderült, hogy ideiglenesen három repülőtéren is korlátozták a járatokat, de később visszatértek a normál működéshez.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint a légvédelem két másik drónt is megsemmisített az Ukrajnával határos Brjanszk régió felett.

Moszkvát és más orosz, leginkább Ukrajnával határos régiókat az elmúlt napokban, illetve hetekben egymás után érik a dróntámadások. Támadónak Oroszország általában Ukrajnát nevezi meg, de az ország tagadja, hogy köze lenne ezekhez a támadásokhoz.

(Guardian, TASZSZ)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!