Perelné a BBC-t Guy Goma, aki 2006-ban tévedésből ült be egy élő interjúra

2023. augusztus 28. – 14:49

Másolás

Vágólapra másolva

Guy Goma 2006-ban egy állásinterjúra érkezett a brit közszolgálati csatornához, de összetévesztették Guy Kewney szakújságíróval, és őt kérdezték a BBC hírcsatornájának élő műsorában. A felvételeket több millión látták, de Goma ezért semennyi jogdíjat sem kapott, ezért most perelne – írja a Guardian.

A férfi az Accidental Celebrities podcastben arról beszélt, hogy megkereste a BBC-t a jogdíjak miatt, de választ nem kapott. „Arra várnak, hogy bíróság elé hurcoljam őket” – mondta. Majd kérdésre megerősítette, hogy be fogja perelni a csatornát, mert szerinte ők egy csomót kerestek az interjún.

„A BBC 17 éve használja a videót, anélkül, hogy fizetett volna nekem, pedig a videó gazdagabbá tette őket”

– mondta. Goma a szóban forgó interjú alatt csak akkor realizálta, hogy rossz helyen van, mikor internetszakértőként konferálták fel, ráadásul élő adásban. Az arcán látszott a felismerés, de nem csinált jelenetet. A férfi lefagyás nélkül válaszolt Karen Bowerman műsorvezető kérdéseire az Apple Corps kontra Apple Computer-ügy zeneiparra gyakorolt hatásairól. Akadozva, de annyira belemelegedett a szerepébe, hogy szakmai kérdésekre sem volt rest válaszolni.

A rövid, másfél perces villáminterjú végén Bowerman megköszönte a beszélgetést, a műsor folytatódott tovább, mintha mi se történt volna. A 2006-os esetről hét éve a BBC is megemlékezett. A videó végén elárulták azt is, hogy hiába Goma szakértői teljesítménye, nem vették fel a csatornához.

A férfi történetét néhány hete idéztük fel a Telexen is: olyan emberek történetét gyűjtöttünk össze, akik rosszkor voltak rossz helyen, de sikeresen vagy olykor sikertelenül vertek át milliókat. Guy Goma történetét is ebben a cikkünkben olvashatják részletesebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!