Jobban lassult az orosz ipar a vártnál

2023. augusztus 24. – 10:37

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszországban az elemzők által vártnál nagyobb mértékben lassult az ipari termelés növekedése júliusban éves szinten. Az orosz statisztikai hivatal azt közölte, hogy júliusban az ipari termelés éves szinten 4,9 százalékkal bővült a júniusi 5,8 százalékos növekedés után. Az elemzői várakozások átlagában 5,1 százalékos növekedés szerepelt. Az idei első hét hónapban az ipari termelés 2,6 százalékkal nőtt a tavalyi azonos időszakkal összevetve. Júliusban 1 százalékkal nőtt az orosz ipari termelés júniushoz képest, amikor még 1,5 százalékos bővülést mértek.

Az előző hónapokhoz hasonlóan az ipari termelés fő hajtóereje a feldolgozóipar volt, ahol a termelés évi 9,5 százalékkal nőtt, ami azonban lassulás a júniusi 13,1 százalékhoz viszonyítva. Júliusban a havi szintű ipari termelésnövekedés 0,7 százalékra mérséklődött a júniusi 5,5 százalék bővülést követően. Elemzők azzal számolnak, hogy az ipari termelés a tavalyi 0,6 százalékos csökkenés után idén 3,2 százalékkal nő.

Az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium legutóbbi, még áprilisban készült előrejelzésében az ipari termelés 0,2 százalékos növekedését valószínűsítette az idei évre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!