A német külügyminiszter szerint a lezuhant gép tökéletesen beleillik a putyini Oroszország tisztázatlan haláleseteinek sorába

2023. augusztus 24. – 13:43

Másolás

Vágólapra másolva

Németország külügyminisztere szerint Jevgenyij Prigozsin valószínűsíthető halála tökéletesen beleillik a tisztázatlan halálesetek sorába, amelyek Putyin Oroszországában elég gyakoriak. „Ismerjük ezt a mintát, kétes öngyilkosságok, emberek zuhannak ki ablakokból, és végül ezek az ügyek mindig tisztázatlanok maradnak. Ez egy erőszakra épülő diktatórikus rendszer módszere” – mondta Annalena Baerbock a kirgiz külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.

„Nem véletlen, hogy a világ most a Kremlre figyel és válaszokat vár, hisz Putyin legnagyobb, ámbár kegyvesztett bizalmasa szó szerint az égből pottyant le, egy hónappal azután, hogy fellázadt” – tette hozzá a német politikus.

Míg egy másik sajtótájékoztatón Mateusz Morawiecki arról beszélt, hogy a Wagner-vezér feltételezhető halála azt jelenti, hogy a Wagner-csoport Vlagyimir Putyin ellenőrzése alá kerül, ami még nagyobb fenyegetést jelent majd. „A Wagner-csoport Putyin vezetése alá kerül. Válaszolja meg mindenki magának mindenki, akkor nagyobb vagy kisebb lesz a fenyegetés. Szerintem ez inkább egy költői kérdés” – fejtette ki a lengyel miniszterelnök.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!