„Fogd be a szád, te kurva, azt csinálod, amit mondok” – kiszivárgott az Andrew Tate elleni vádirat összefoglalója

2023. augusztus 23. – 11:45

„Fogd be a szád, te kurva, azt csinálod, amit mondok” – kiszivárgott az Andrew Tate elleni vádirat összefoglalója
Andrew Tate Bukaresten, miután a bíróság feloldotta a házi őrizetét – Fotó: Daniel Mihailescu / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A BBC-hez eljutottak a román ügyészek által összeállított bizonyítékok részletei, melyek arra vonatkoznak, hogy Andrew Tate nőket kényszerített szexuális aktusra. Az ügy összefoglalója több száz oldalnyi tanúvallomásból áll, és Tate által elkövetett szexuális erőszakról szóló vádakat tartalmaz.

Andrew Tate-et nemi erőszakkal vádolják, őt és testvérét, Tristan Tate-et tavaly decemberben vették őrizetbe Romániában, embercsempészet és nemi erőszak vádjával. A testvérpár tagadja az ellenük felhozott vádakat. A BBC által megszerzett 300 oldalas bizonyítékösszegző dokumentum ritka betekintést ad a Tate elleni perbe.

Nyár elején a román ügyészek egy nyilatkozatban azt állították, hogy a Tate testvérek úgy toborozták áldozataikat, hogy félrevezették őket, romantikus szándékot mutattak feléjük, majd a nőket egy Bukarest külvárosában lévő házba vitték. Itt szexuálisan kihasználták őket, fizikai és mentális kényszerrel pornográf tartalmak előállítására vették rá őket. A BBC által látott dokumentumban az ügyészek szerint több olyan nő története szerepel, akik laktak ebben a házban.

„Rabszolgává teszem a ribancokat”

A vád szerint a vádlottak (Tate-ék mellett például nők is) OnlyFans- és TikTok-platformra készítettek videókat, mindkét esetben adtak valamennyi pénzt a nőknek, de sosem fedték fel, mennyi a valódi bevételük – a TikTok esetében pedig a bevétel 50 százalékát vagy annál többet tettek zsebre. A tanúk azt állítják, fizikai és verbális bántalmazással kényszerítették őket arra, hogy szigorú ütemterv szerint készítsenek meghatározott tartalmakat az oldalakra.

A dokumentumban lévő szöveges üzenetekben olyan fenyegetések hangzanak el, mint hogy „kitöröm a fogaid”, vagy hogy „hullazsákban végzed”.

A vádlottak állítólag 10 százalékos bírságokat szabtak ki az online fellépő nőkre a legkisebb szabálysértésekért is – például ha túl sokáig tartottak szünetet, ha sírtak az online közvetítés közben, vagy ha megtörölték az orrukat. Volt így olyan nő, akinek állítólag 4000 eurónyi tartozása halmozódott fel a vádlottak felé. Egy áldozat fizikai bántalmazás miatt is vádat emelt, ő állítólag szem- és mellsérüléseket szenvedett el.

Állítólag az ügyészek aktája 2020-as hangüzenetek átiratát is tartalmazza, ezekben Tristan Tate azt mondja, hogy nem akarja, hogy a nők a PornHub vagy az OnlyFans oldalain hozzáférjenek saját fiókjaikhoz. „Nem akarom, hogy náluk legyenek a jelszavak, vagy hogy bármihez hozzáférjenek” – olvasható az átiratban. A hangüzenet szerint Tate azt akarta, hogy még több pénzt rakhassanak el a nőktől, illetve hozzátette:

„Rabszolgasorba fogom taszítani ezeket a ribancokat. Még, még, még, több órát fogok dolgoztatni velük. Úgy fogom dolgoztatni a ribancokat, mint a rabszolgákat. Rabszolgamunka, kész, minimum 10-12 óra naponta.”

A Tate testvérek és a nekik dolgozó nők közül néhányan korábban azzal érveltek, hogy a fentebbi vádakat csak a féltékenység szülte. Az ügyészek által áldozatnak minősített nők közül ketten is azt állítják, hogy nem osztották meg jövedelmüket, mindkét nő hangsúlyozta a férfiakhoz való szoros személyes viszonyát.

A vád ezzel szemben azt állítja, a Bukaresthez közeli házban nem szoros viszonyokról, hanem irányításról volt szó: például volt olyan tilalom, amely szerint az újonnan érkezett nők engedély nélkül nem mehettek ki a házból. A toborzás után a vád szerint a két női vádlott irányítása alá helyezték a nőket.

A BBC egy olyan üzenetváltást is látott, amelyben egy nő megkérdezte Andrew Tate-et, hogy ő foglalkozik-e „a lánybiznisszel az Onlyfanson és TikTokon”, mire Andrew Tate az egyik női vádlottat és Tristant nevezte meg a „biznisz” menedzselőiként, de magára úgy hivatkozott, mint aki „irányítja őket”. A BBC a fentebbi vádakról megkérdezte Tate-éket is, akik választ nem adtak, csak a pártatlanság hiányával vádolták a BBC-t, és tagadták a vádakat.

„Teherbe ejtelek, és bezárlak egy házba”

A dokumentumban olyan átírt üzenetek is szerepelnek, amelyben Andrew Tate szerelmet és házasságot ígér, miközben ezzel vegyesen parancsokat ad ki, majd fenyegetni kezd és nemi erőszakra utal. Az egyik példában, az egyik állítólagos áldozattal való üzenetváltásban olyan szavak is feltűnnek az üzenetek között, mint a „ribanc” és a „kurva”. Az akta szerint az áldozat megkérte őt, hogy ne használja ezeket a szavakat.

A párbeszédben Tate csoportos szexre kéri a nőt, mire az azt válaszolja, hogy „nem fogok lányokkal szexelni”. Később már azt mondja, hogy „bébi, legalább innom kell hozzá, nem tudom anélkül megcsinálni”. Tate erre azt válaszolja:

„Azt akarom látni, ahogy aláveted magad nekem. Fogd be a szád, te kurva, azt csinálod, amit mondok!”

Egy másik áldozat, aki nemi erőszakkal vádolja Tate-et, azt állította, Tate levetkőztette őt, majd arcon ütötte. Azt állítja, nem tudta visszautasítani Tate-et, mert a férfi szex közben lefogta a fejét, és azt mondta, nem akar többet negatív üzeneteket kapni tőle, különben teherbe fogja ejteni, és bezárja egy házba. Egy másik áldozat azt mondta, Andrew Tate mindig „frusztrált lett és erőszakoskodni kezdett szex közben”, ha a nő nem azt tette, amire Tate kérte.

Andrew Tate év elején adott interjút a BBC-nek, ebben tagadta, hogy manipulálta volna a nőket. „Soha, senkit nem bántottam” – mondta ekkor. Többször hangoztatta, hogy a média csak „kiemeli kontextusából” az eseményeket.

A testvérpár házi őrizetét április elsején rendelték el, július végén oldották fel. Andrew Tate, aki a bíróságon vett részt a vádemelésen, azt mondta, hogy „nem ők az első jómódú férfiak, akiket igazságtalanul támadnak meg”, és hogy várakozással tekint az ártatlanságuk elé. A nyomozás tavaly áprilisi kezdete óta az ügyészek hét nőt azonosítottak áldozatként, az utolsó áldozat június elején számolt be arról, hogy mi történt vele. Arról, hogy ki is az az Andrew Tate, ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!