„Tudják az emberek így is, hogy ki vagyok” – Trump passzolja a republikánusok első elnökválasztási vitáját

2023. augusztus 21. – 06:28

Másolás

Vágólapra másolva

A Fox News rendezi a republikánusok első elnökválasztási vitáját szerdán, de a párt fő húzóneve, éllovasa, Donald Trump nem megy el rá, írja a Deadline és a Guardian.

Donald Trump ezt saját közösségi oldalán, a Truth Socialen erősítette meg: ebben arról is írt, hogy egyrészről a CBS adatai alapján „legendásan magas számokkal vezeti a mezőnyt”, tehát nincs szüksége a vitára, nyerni fog így is. Másrészről pedig „a közvélemény tudja, ki vagyok, és milyen sikeres elnökségem volt, így nincs szükségem vitákra”, tette hozzá az exelnök.

Trump hetek óta sejtette, hogy nem megy el a vitára, a Fox News vezetői viszont lobbiztak nála, hogy mégis jöjjön el. Bár Trump ellen négyszer emeltek vádat, ez nem akadályozza meg abban, hogy gőzerővel készüljön a kampányra: Trump miután közölte, hogy kihagyja a vitát, hozzátette, hogy nagyjából azzal egy időben fogják kiadni azt az interjút is, amit a Fox News egykori műsorvezetője, Tucker Carlson készített vele.

Itt írtunk részletesen a Trump elleni eljárásokról, a négy vádemelésről és arról, hogy ezek hogyan érintik a republikánus előválasztási kampányt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!