Ukrán belügyminiszter: Egy 23 napos csecsemő is meghalt a Herszon megyét ért orosz rakétatámadásban

2023. augusztus 13. – 13:29

Másolás

Vágólapra másolva

Orosz rakétatámadás ért két falut vasárnap a dél-ukrajnai Herszon megyében. A csapásokban legalább heten meghaltak, között egy csecsemő és egy 12 éves gyerek is – írta a Reuters.

Az ukrán belügyminiszter, Igor Klimenko a Telegramon-csatornáján arról számolt be, hogy az alig 23 napos kisbaba mellett három felnőtt – köztük a csecsemő szülei – halt meg Siroka Balka falut ért csapásban. A csecsemő 12 éves testvére is súlyos sebesüléseket szenvedett, és a kórházba szállítás után meghalt. Két ember a szomszédos Sztaniszlav településen halt meg. Klimenko szerint ezt a falut 12 orosz tüzérségi csapás érte.

Az ukrán főügyészség vasárnap közzétett becslései szerint a 2022 februárja óta tartó háborúban már legalább 500 gyerek halt meg, további 1100 pedig különböző mértékű sebesülést szenvedett. Kiemelték, hogy a valódi szám ennél vélhetően sokkal magasabb, ugyanis a harcok sújtotta, valamint az orosz erők által megszállva tartott régiókból nincsenek friss és pontos adatok. A legtöbb gyerek a kelet-ukrajnai donyecki és harkivi régióban vesztette életét, ám sok a halálos áldozat Kijev és Herszon térségében is.

(MTI, Reuters)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!