Csalódott az amerikai médiasztár, akinek játékkonzolosztásából majdnem zavargás lett

2023. augusztus 10. – 22:22

Másolás

Vágólapra másolva

Kai Cenat amerikai médiasztár, Twitch-streamer azt mondta, hogy „több mint csalódott”, miután a pénteki, New York-i kaotikus játékkonzol-osztogatását követően lázadásra való felbujtással vádolták meg – írja a BBC.

Előző hétvégén a legmagasabb szintű készültséget rendelte el New York rendőrsége, miután a több millió követővel rendelkező Kai Cenat szerdai élő bejelentkezésében meghirdette, hogy péntek délután 4 órától egy autóból különböző műszaki eszközöket ajándékoz el a Union Square-en.

A tömeg miatt először csak a forgalmat kellett terelni, de később egy építkezésről lapátokat, fejszéket és más szerszámokat vittek el, majd azzal masíroztak, és tűzijátékokat robbantottak. A rendőrök a tömegből 65 embert előállítottak, köztük 30 fiatalkorút. Később Kai Cenatot is őrizetbe vették, akit lázadásra való felbujtással és törvénytelen gyülekezésre buzdítással vádolnak.

„New York szülöttjeként mindig is az volt az álmom, hogy visszaadjak valamit a közösségnek, ami azzá tett, aki vagyok”

– mondta Cenat. Továbbá csalódottságát fejezte ki és elmondta, hogy néhány embernek komoly segítségre lenne szüksége a tömegből. A médiasztár szerint nem ez volt a célja, és nem érti, hogy mi történt péntek délután. Hozzátette: tanult a történtekből, a jövőben mindenképp bejelenti majd a hatóságoknak is, ha hasonló eseményt szervez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!